Tuhti Land Rover

Land Rover on brittiläinen nelivetoinen maastoauto, jota alettiin valmistaa vuonna 1948. Land Rover oli suunniteltu riuskaan maatalouskäyttöön ja se suunniteltiin yksinkertaiseksi ja selkeäksi ajoneuvoksi. Uusien mallien myötä Land Rover koki lieviä parannuksia tekniikkaan, ja ensimmäiset mallit Land Rover Series I, II ja III pohjautuivatkin alkuperäiseen malliin, kunnes 80-luvulla mallille tehtiin kasvojen kohotus. Tänään mallisto sisältää Defenderin, Discoveryn ja Freelanderin. Myös ylellisen hienostunut Range Rover sisältyy Land Roverin mallistoon.

Land Rover on suosittu myös kuuluisuuksien ajokkina, sillä jo vuonna 1955 prinssi Philip ajeli maasturilla kuninkaallisilla tiluksilla. Lisäksi muita Range Roverilla liikkuvia julkisuuden henkilöitä ovat Sofia Vergara, Reese Witherspoon ja Daniel Craig.

Hienostunut Range Rover

Range Rover on vuodesta 1970 lähtien valmistettu hienostuneempi maastoautoversio Land Roverista, ja se on yksi kuuluisuuksien suosikkiautoista. Jo 50-luvulla oli suunnitelmissa rakentaa ylellisempi versio suositusta Land Roverista, mutta vasta 60-luvun lopulla alkoi tapahtua amerikkalaisten maastoautojen Jeep Wagoneerin ja Ford Broncon ilmestyttyä markkinoille. Range Rover muistutti suuresti Land Roveria, mutta Range Roveriin asennettiin kierrejouset ja levyjarrut, sekä jatkuva neliveto. Moottoriksi asennettiin Buickilta ostettu alumiininen V8. Range Rover oli suhteellisen nopea ja mukava ajettava maantiellä, ja pärjäsi erittäin hyvin haastavassa maastossa aivan kuin Land Roverkin.

Range Roverin lumoukseen ovat langenneet muun muassa Prinssi William ja hänen vaimonsa Catherine, Cambridgen herttuatar, David ja Victoria Beckham, Paris Hilton, Jessica Simpson, Michael Phelps, Jeremy Clarkson, Olivia Wilde, Angelina Jolie, Kiera Knightley, Daniel Craig, Jennifer Lopez, Pamela Anderson, Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Katherine Heigl ja Michael Jordan. Katie Price liikkuu paikasta toiseen erikoisella pinkillä Range Roverillaan.

Muita kuuluisuuksien suosimia autoja

Justin Timberlake on valinnut yhdeksi ajopelikseen Grand Cherokee SRT8 -mallin ja Fergieltä löytyy muiden automerkkien lisäksi myös Chevrolet Suburban. Twilight-tähti Robert Pattison ajelee jämerällä Dodge Durangolla silloin, kun pitää päästä liikkeelle. Beckham omistaa myös muiden autojen lisäksi kustomoidun Cadillac Escaladen vuosimallia 2015. Cadillac Escalade on cadillacin SUV-malli, jota näkee myös Suomessa. Amerikkalaiset versiot autosta ovat Escalade ESV, joka pohjautuu Chevrolet Suburbaniin, sekä EXT, joka pohjautuu puolestaan Chevrolet Avalancheen. Näitä malleja ei tuoda Suomeen. Dwayne ”The Rock” Johnson ajelee muun muassa Ford F150 -avopakettiautollaan.